Davis Cup

Davis Cup 2019

België speelt in 2019 voor het zevende achtereenvolgende jaar in de Wereldgroep.

België heeft zich gekwalificeerd voor de finaleweek in november van de vernieuwde Davis Cup. De Belgische mannen klopten de Brazilianen met 1-3.

Met Ruben, Joris, Sander en Joran naar kwartfinale Davis Cup tegen USA

Het selectiecomité van de Koninklijke Belgische Tennisbond heeft volgende spelers geselecteerd voor de Davis Cup kwartfinale USA - België die doorgaat van 6 tot 8 april in Nashville (Tennessee ¿ USA).

1. Ruben BEMELMANS (ATP 116)
2. Joris DE LOORE (ATP 327)
3. Sander GILLE (ATP dubbel 85)
4. Joran VLIEGEN (ATP dubbel 98)
Reserve: Yannick MERTENS (ATP 326)

Kapitein: Johan VAN HERCK

Kapitein Johan Van Herck: "Natuurlijk zullen we David, Steve en Julien missen. Samen met heel het team hoop ik vooral dat zij goed en volledig herstellen en opnieuw hun beste vorm kunnen terugvinden. Kimmer en Arthur zijn er om de gekende reden niet bij. Ik kan echter vermelden dat ik ondertussen met beiden een constructief gesprek gehad heb met het oog op de toekomst. Intussen zullen we met heel de staff Joran en Sander verwelkomen en voor de best mogelijke omkadering zorgen om met Ruben en Joris een performante ploeg te vormen. We zullen iedereen met het nodige professionalisme en de juiste attitude voorbereiden op deze kwartfinale. Daarom zal Steve opnieuw deel uitmaken van de ploeg en zijn ervaring verder delen met de spelers. Of dat voldoende zal zijn om te winnen tegen dit zeer sterk en uitgebalanceerd Amerikaans team? We zullen in ieder geval het beste van onszelf geven zoals we steeds gedaan hebben en dan zien we wel waar we stranden."