Davis Cup

Davis Cup Finale Frankrijk - België: organisatie ticketverkoop voor Belgische fans

"Deze ploeg verdient het om dit jaar de Davis Cup trofee te winnen", zo zei David Goffin na de winst van het Belgische Davis Cup team tegen Australië. En dat moment willen heel wat Belgische fans graag live meemaken in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel.

27.098 zitplaatsen zijn er in het Stade Pierre Mauroy. En toch zal het voor Belgische fans niet evident zijn een ticket te bemachtigen. De Fédération Française de Tennis (FFT), verantwoordelijk voor de organisatie van de Finale, stelt slechts 10% van de tickets ter beschikking aan de Koninklijke Belgische Tennis Bond. Per dag zijn er dus 2.700 tickets voor de Belgische markt. De fans hebben keuze uit 2 categorieën: Tickets gold aan 200 € (+3€ adm. kosten) en tickets Cat 1 aan 100 € (+3 € adm. kosten).

Om zeker te zijn dat er zoveel mogelijk enthousiaste Belgische fans in het stadion zitten, zal de ticketverkoop via de tennisclubs georganiseerd worden. Leden van Tennis Vlaanderen of AFT (de Waalse liga) kunnen via hun club tickets aanvragen. Clubs krijgen tot zondag 8 oktober de kans om een aanvraag in te dienen. Clubs die de vorige Davis Cup ontmoetingen aanwezig waren, zullen beloond worden voor hun trouwe steun en voorrang krijgen. 

Fans die met lege handen achterblijven, kunnen een 2de kans grijpen vanaf 19 oktober, wanneer de algemene ticketverkoop in Frankrijk start via het ticketbureau van het Stade Pierre Mauroy. Via dit kanaal zullen ook tickets in de lagere categorieën (minder aantrekkelijke plaatsen) verkocht worden: (80€/ticket  cat. 2 – 120€/ticket cat. 3 – 45€/ticket cat. 4 – 25€/ticket cat. 5).

Onze ploeg rekent op jullie massale steun!

Lees meer op fft.fr