Clubtennis

Clubbestuurders of trainers zijn vaak het eerste contact van startende en recreatieve spelers met hun club. Clubs en trainers hebben er alle belang bij dat eerste contact zo goed mogelijk in te vullen, met het oog op een langetermijn binding tussen club, trainer en speler. Om jullie hierin te ondersteunen heeft Tennis Vlaanderen de laatste jaren sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van enkele clubprojecten.

Iedere club en trainer kan met de steun van Tennis Vlaanderen volgende clubprojecten integreren in haar eigen werking:
  • Met het KidsTennis-opleidingsconcept kan je club of tennisschool jonge spelers van 3 tot 12 jaar op een leuke en kwalitatieve manier stap voor stap leren tennissen.
  • Dankzij het Start-to-Tennis krijgen ook (jong-)volwassenen snel onder de knie.
  • Via het Jeugdfonds wordt de jeugdwerking van je club door de clubaccounts van Tennis Vlaanderen ondersteund, en kan je club een extra geldsubsidie en een kwaliteitslabel `Jeugdvriendelijke Tennisclub' behalen.
  • Tennis is een sport die veel mensen aanspreekt, ook mensen met een beperking. G-tennis staat als overkoepelende term voor alle handicapgroepen (sporters met een fysieke, een visuele, een verstandelijke, een psychische of een auditieve handicap) die tennis beoefenen. De meest voorkomende zijn rolstoeltennis (R-tennis) en tennis voor personen met een verstandelijke handicap (VE-tennis).
  • Bij SVS KidsTennis staat de club op basis van de kennis van KidsTennis in voor de invulling van de initiatie. SVS staat in voor de promotie naar de scholen en inschrijvingen van de leerlingen. Een ideale manier voor jouw club om promotie te voeren bij naburige scholen!