Campagne Gamechangers

Bedankt, Gamechangers!

Didier Boux als Gamechanger

Nele Vandael als gamechanger voor Start to Tennis Kids

Wim Fissette als internationaal topcoach en échte Gamechanger

Change the game en bereid jonge spelers voor op hun eerste wedstrijd!

Het tornooiseizoen draait op volle toeren! Wees de gamechanger die je bent en spoor de jonge garde aan om deel te nemen aan hun allereerste competitiewedstrijd. Geef hen een duwtje in de rug, want ze zijn er helemaal klaar voor!

Van de allerkleinsten tot tieners, voor spelers met veel of met weinig ervaring. We hebben voor iedereen een leuk en uitdagend tornooi in petto. De ideale gelegenheid voor jullie spelers om zichzelf uit te dagen, veel bij te leren én aan iedereen te laten zien wat jij hen geleerd hebt.

Wijs hen de weg naar onze app of tennisvlaanderen.be/zoek-een-tornooi en laat hen inschrijven voor de Tennis Fundays of Ethias Tennis Tour Junior. Fun verzekerd!

Campagne 'Je eerst keer': download de handige tools

We kijken er naar uit om hen verder aan te moedigen, samen met jullie: 
 • Spread the word: download deze kant-en-klare tekst om jonge spelers aan te sporen om in competitie te stappen. Contacteer alle spelers die volgens jou hiervoor helemaal klaar zijn!
 • Volg op wie nog niet is ingeschreven: ontdek dankzij deze video hoe je via Elit 1.0 de inschrijvingen opvolgt van jouw clubspelers. Stuur even een reminder naar jouw jeugdspeler en de ouders voor wie nog niet is ingeschreven, zodat ze het tornooi zeker niet missen. 
 • We sturen vanaf juli een leuke pop-out postkaart naar elke speler die voor het eerst een officiële wedstrijd speelde in de Ethias Tennis Tour Junior of de jeugdinterclub.
 • Download hier de visuals van de campagne, die je kan delen op social media, whatsapp, website,...
 • Wil je ouders of spelers wegwijs maken hoe ze kunnen inschrijven voor een tornooi? Op deze pagina vind je alle info stap per stap terug, zowel voor de website als via de app. 

Behaald jouw club de target en pakken ze één van de prijzen?

We lanceren een nieuwe jeugdcompetitiebarometer met targets! Zet jouw club ook mee in op het werven van nieuwe jeugdcompetitiespelers? Alle clubs bekroond door het Jeugdfonds 2022 krijgen een target volgens hun specifieke label. Behaal je het target? Dan maak je kans op één van de 25 TennisDirect waardebonnen ter waarde van €100 die we verdelen onder de clubs.

We beseffen dat jullie een héél belangrijke rol spelen in dit jeugdcompetitieverhaal, dus let's go! Gamechanger, change the game en begeleid jonge spelers naar hun eerste speelervaring.

Véél succes en tot op het volgende tornooi!

Onze tenniscoaches in de spotlights als #Gamechangers

Is het doorzettingsvermogen? Een betere techniek? Of zien ze het spelletje anders dan wij het zien? Feit is dat ze ons anders naar tennis doen kijken. Ze verleggen de grenzen. Ze maken het onmogelijke mogelijk. Ze maken anderen beter en zijn dus de échte Gamechangers, onze tennistrainers! Zonder hen geen perfect uitgevoerde forehand. Geen lobbal die monden doet openvallen. Geen interesse die overslaat in passie. Zonder hen géén tennis! Om onze trainers extra in de kijker te zetten en het trainerstekort tegen te gaan, willen we onze trainers in de spotlight zetten als #Gamechanger. Dankzij deze campagne, i.s.m. BNP Paribas Fortis en Vlaamse Trainersschool, willen we hen bedanken vanuit de sport waar we zo van houden. Daarom lanceren we o.a. een gloednieuw Instagramkanaal vol inspiratie voor tennistrainers! Ga zeker eens kijken op www.instagram.com/gamechangerstennis.

Bekijk ook de video die we maakten voor onze Gamechangers!

Wil jij ook een Gamechanger worden? Bekijk dan zeker de opleidingen die we voor jou organiseren!

Bedankt, #Gamechanger, want jij maakt écht het verschil!

Trainer, de mooiste job ter wereld!

Clubs hebben er alle belang bij te kunnen beschikken over goed gevormde trainers. Trainers zijn een belangrijke schakel in de dagelijkse clubwerking voor zowel het initiëren van nieuwe leden, het begeleiden van recreatieve, competitie- en topsportspelers als voor het sportieve management van de club.

Enkel een trainersopleiding volgen is onvoldoende om up-to-date te blijven. De tennissport evolueert ieder jaar, ook als trainer dien je te evolueren volgens de nieuwste inzichten en trainingsmethodes:

 • Jaarlijks worden er bijscholingen georganiseerd. Hiermee houden we trainers op de hoogte van de laatste (internationale) ontwikkelingen voor de lesgever/ trainer. Een bijscholing is daarnaast ook een ontmoetingsplaats voor trainers met uitwisseling van interessante ideeën en inzichten.
 • In de infotheek vind je heel wat info voor trainers: gaande van artikels over techniek, coördinatie en methodiek.
 • Via de Facebookgroep Trainers houden we je op de hoogte met dagelijkse updates.
 • We hebben ook een WhatsApp groep voor hoofdtrainers waar je aan kan deelnemen.
 • Bekijk leuke oefenstof op ons Instagramkanaal 'Gamechangers'
 • Wil je je het hele jaar door op een kwaliteitsvolle manier bijscholen? Word dan zeker lid van Coach+!