BNP Paribas Fortis

10 jaar BNP - Talent

BNP Paribas is reeds sedert 1973 wereldwijd de partner bij uitstek van de tennissport. Naast grote professionele tornooien en internationale competities (Davis Cup, Billie Jean King Cup, Roland Garros,...) sponsort BNP Paribas ook de Franse, Britse, Noorse en Bulgaarse tennisfederaties. Deze traditie werd vanaf 2010 ook uitgebreid naar België, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

BNP Paribas Fortis is en blijft dominant aanwezig in al onze uitingen en is o.a. titelsponsor van een breed gamma aan initiatieven zoals onze topsportopleiding. Daarnaast wordt BNP Paribas Fortis titelsponsor van het volledige ondersteuningspakket van Tennis Vlaanderen naar de clubs toe. Dit kwaliteit stimulerend pakket situeert zich op 4 niveaus: producten/services (o.a. ELIT), opleidingen (van trainers, clubbestuurders,...), begeleiding (consulenten, Be Coach) en het belonende Jeugdfonds. BNP Paribas Fortis ondersteunt tevens de officials aan de hand van een mooi kledijpakket en de organisatie van de Officials Day.

BNP Paribas Fortis houdt er ook aan de tennissport zo breed mogelijk te ondersteunen. Zo zijn zij o.a. ook hoofdsponsor en bezielende kracht van de ITF tornooien van Koksijde en hebben ze een uitgebreid clubsponsorprogramma lopen voor de tennisclubs die klant zijn.

Filosofie sponsoring: citaat BNP Paribas Fortis
De groep BNP Paribas is al meer dan 40 jaar een fervente en actieve sponsor van het tennis, waarbij belangrijke waarden als prestatiegerichtheid, elegantie en fair play hoog in het vaandel gedragen worden.

De relatie tussen BNP Paribas en het tennis gaat terug tot 1973, toen de Franse tennisfederatie de bank vroeg om de bouw van de centrecourtloges van Roland Garros te financieren. In ruil daarvoor kreeg BNP Paribas visibiliteit rondom de terreinen.

Terwijl het tennis internationaal uitgroeide tot één van de populairste sporten, evolueerde BNP Paribas van een lokale retailbank naar één van de meest gerespecteerde financiële instellingen ter wereld die met bijna 200.000 medewerkers actief is in meer dan 80 landen.

De betrokkenheid van BNP Paribas Fortis komt, net zoals die van de Groep,  tot uiting in een actief partnership dat de ontwikkeling van het tennis in al zijn facetten ondersteunt. Zowel profs, beloften, amateurs als het goodwilltennis kunnen op de steun van de bank rekenen.

Aangezien België één van de vier thuismarkten van de Groep is, was het voor BNP Paribas Fortis dan ook logisch om deze strategie door te trekken in eigen land. In 2009 voegde de Belgische bank de daad bij het woord en werden voor het eerst  sterke relaties aangeknoopt met de twee nationale tennisfederaties: de Vlaamse Tennisvereniging (VTV) en de Association Francophone de Tennis (AFT).
BNP Paribas Fortis zal ook de komende  jaren actief partner zijn van de VTV, die vanaf 2014 onder de naam Tennis Vlaanderen haar activiteiten zal verderzetten. Binnen het nieuwe contract zal BNP Paribas Fortis niet alleen haar naam linken aan de federatie, maar zal ze ook haar steun verlenen aan onder meer het Start to Tennis programma, de officials, de jeugdvriendelijke tennisclubs en het Quality Program voor tennisclubs.

Daarnaast ondersteunt BNP Paribas Fortis de werking van het nationaal tenniscentrum in Wilrijk en zal bijgevolg het logo van de bank aanwezig zijn op alle terreinen en op de kledij van alle tennistalenten en elitespelers  die hier worden opgeleid.

Haar engagement, bevestigd in de leuze `We Are Tennis',  vertaalt zich verder in de steun aan vele nationale en internationale tornooien zoals de Flanders Ladies Trophy, Flanders 25 en vele anderen. Maar ook op lokaal vlak konden reeds meer dan 500 Belgische clubs rekenen op steun vanuit de bank via haar specifiek clubsponsoring programma.

Last but not least, is BNP Paribas Fortis ook zeer actief op diverse Social Media platformen. Zowel via de website www.wearetennis.com als via de gelijknamige Facebook- en Twitter pagina's, zorgt de bank voor de nodige exclusieve info over het tennis. Deze links zullen tevens geïntegreerd worden in de nieuwe site van de Tennis Vlaanderen. Wens je op de hoogte te blijven van alle tennisactualiteit, volstaat het om `Fan' te worden en hoef je op die manier niets te missen van alle nieuwtjes uit de tenniswereld.

Positive Banking