Be Gold en Profs (> 18 jaar)

Onze Vlaamse toppers aan het werk! Bekijk de reportage!

Vragen?

Secretariaat Topsportcentrum: topsportcentrum@tennisvlaanderen.be
 

 

Be Gold en profs

‘Be Gold en Profs' staat voor de professionele omkadering vanuit Topsportcentrum Tennis Vlaanderen van Vlaamse spelers boven 18 jaar met als doel het behalen van een Top 100 ranking ATP of WTA.
"Be Gold" is een sportoverkoepelend project met het oog op de deelname aan de Olympische Spelen te maximaliseren. Tennis Vlaanderen heeft binnen dit project als doelstelling om, vanaf 2016, systematisch spelers op de Olympische Spelen te hebben. De focus ligt op het creëren van een gunstig topsportklimaat en het uitbouwen van een integraal topsportbeleid. Het project is een gezamenlijk initiatief van de Gemeenschappen bevoegd voor de sport, de sportadministraties en het BOIC, met de steun van de Nationale Loterij.

Wat is het?

Be Gold staat symbool voor het aanwakkeren van een collectieve winnermentaliteit. De onderliggende boodschap: "Samen schitteren op de Spelen" vat het project goed samen. Enerzijds ligt de nadruk op een gevoel van prestaties neerzetten waar we trots op kunnen zijn en anderzijds is er het professioneel ondersteunen van talent zodat men in de voetsporen kan treden van topsport iconen als Fred Deburghgraeve, Kim Clijsters, Justine Henin en Tia Hellebaut. Kortom beoogt het "Be Gold"-project de detectie van jong talent en hen voorzien van optimale trainings- competitie- en begeleidingsstructuren.

Deze dynamiek zal de weerhouden sporters toelaten hun persoonlijke ontplooïng en sportpotentieel te ontwikkelen en op termijn hun doel te bereiken. Het uiteindelijke doel is dat er vanaf 2016 systematisch tennissers zullen zijn die scoren op Olympische Spelen, Grand Slams, Davis Cup, Fed Cup, … Voor meer info over het globale, sportoverkoepelende project kan je surfen naar www.be-gold.be.

Voor wie?

Spelers en speelsters  vanaf 18 jaar met potentieel om doelstelling (Top 100 ATP/WTA) te bereiken.

Welk competitieniveau?

Deelname aan ITF, WTA, ATP  en sterke nationale tornooien.

Trainingspakket?

± 28u tennis- en conditietraining per week

Trainingslocatie?

Topsportcentrum Tennis Vlaanderen, Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk

Studies?

Individuele invulling in samenspraak met Topsportcentrum

Selectie?

Selectie op basis van internationale resultaten

Verantwoordelijken?

Topsportschool '17-'18

  • Zizou Bergs
  • Greet Minnen
  • Alison Van Uytvanck