Be Gold en Profs (> 18 jaar)

Onze Vlaamse toppers aan het werk! Bekijk de reportage!

Volg het centrum en topsportresultaten op Facebook!

 
 

Vragen?

Secretariaat Topsportcentrum: topsportcentrum@tennisvlaanderen.be
 

 

Be Gold is een project dat beloftevolle tennissers ondersteunt die omwille van hun leeftijd nog geen top 8 op de volgende OS kunnen halen maar op de daaropvolgende OS daar wel tot in staat zouden moeten zijn. Deze groep jongeren moet op termijn dus ook in staat zijn om top-8 prestaties te behalen op de Grand Slams wat ook een doel is van het Be Gold-project.

Tennis Vlaanderen begeleidt de jongeren aanvaard binnen een Be Gold-project - net zoals de jonge tennistalenten en professionele tennissers die door Tennis Vlaanderen geselecteerd werden - volledig via het team van haar trainingscentrum te Wilrijk.

Spelers die internationaal top 8 zijn van hun leeftijd in het enkelspel en/of het dubbelspel en een compleet programma (trainingen, competitie, sportwetenschappelijke omkadering,...) kunnen voorleggen, kunnen - in samenwerking met de federatie - in aanmerking komen voor ondersteuning via het Be Gold-project. Hierbij gaat het over meisjes en jongens die de financiële of logistieke ondersteuning nodig hebben om hun doel "top 8 prestaties" te leveren.

De financiële tussenkomst via het project Be Gold wordt deels gebruikt voor de sportieve omkadering van de speler op het tennistieke, fysieke, mentale en sportwetenschappelijk vlak maar ook voor de verblijfs- en verplaatsingskosten van de geselecteerde spelers voor de deelname aan internationale tornooien en voorbereidende stages.

Tennis Vlaanderen periodiseert voor elke speler een individueel traject dat op korte en lange termijn kan leiden tot de finaliteit van het project "top 8". Om dit te realiseren kan de geselecteerde speler ook rekenen op financiële steun van Sport Vlaanderen en Tennis Vlaanderen. Dit is noodzakelijk omdat een compleet programma dat nodig is om door te breken naar de top in tennis bijzonder duur is omwille van de noodzakelijke omkadering en het intensieve internationaal competitieprogramma.

Geselecteerde spelers in het lopende project (2019):

- Zizou Bergs (olv Johan Van Herck)
- Tibo Colson (olv Bertrand Tinck)

Contactpersonen voor het project

Ivo Van Aken (ivo.vanaken@tennisvlaanderen.be)
Topsportcentrum Tennis Vlaanderen - Edegemsesteenweg, 100 - 2610 Wilrijk
03/828.98.87 - topsportcentrum@tennisvlaanderen.be