Nederlands

Support #TeamBelgium

Davis Cup België-Italië in Spiroudôme te Charleroi

Koop nu je tickets via rtl.spiroudome.be

Duitsland-België speelschema

Philipp Kohlschreiber (GER) v Steve Darcis (BEL)
Alexander Zverev (GER) v Arthur de Greef (BEL)
Jan-Lennard Struff/Mischa Zverev (GER) v Ruben Bemelmans/Joris de Loore (BEL)
Alexander Zverev (GER) v Steve Darcis (BEL)
Philipp Kohlschreiber (GER) v Arthur de Greef (BEL)

Duitsland-België in Fraport Arena

De Belgische tennismannen nemen het in de eerste ronde van de Wereldgroep op tegen Duitsland. De wedstrijden worden in de Fraport Arena (Frankfurt) afgewerkt van 3 tot 5 februari 2017.
Lees meer op daviscup.com.

Davis Cup België-Brazilië in Sleuyter Arena te Oostende

Zon, zee en strand! Waar kan de Belgische Davis Cup ploeg het passender opnemen tegen Brazilië dan in Oostende. Van 16 tot 18 september tracht België, de verliezende Davis Cup finalist van 2015, het behoud in de Wereldgroep te verzekeren. De keuze is gevallen op Oostende omwille van de mooie ligging aan de populaire Belgische kust en het enthousiasme van het stadsbestuur. De Sleuyter Arena is bovendien een van de mooiste sportaccommodaties in Vlaanderen die alle voorzieningen heeft om een topevent te organiseren.  Het thuisvoordeel zullen we volop uitspelen om sportief succes te behalen. Wij hopen dat de supporters op post zijn en zorgen voor een Belgisch feest in een Braziliaanse sfeer!

Een ambitieuze Davis Cup-kapitein, Johan Van Herck, laat alvast weten: "Een unieke tennissfeer en dolenthousiaste supporters hebben de ploeg vorig jaar tot in de finale van de Davis Cup gebracht. Een onvergetelijk sportmoment voor ons land en voor wie er toen bij kon zijn. Nu rekenen we op de steun van diezelfde fans om ons in de Wereldgroep te houden." Met de beste Belgische tennisser aller tijden, David Goffin (ATP 13), in de ploeg moet dit lukken.
Ticketinfo en meer details volgen op een persconferentie in de loop van volgende week.

Persbericht vanwege de stad Oostende

‘Met het stadsbestuur zijn we blij dat de Davis Cup naar Oostende komt' klinkt het bij Burgemeester Johan Vande Lanotte. ‘Dit is alweer een teken dat we een sportstad zijn en de titel als Europese sportstad echt verdienen. Naast de gebruikelijke topvoetbal, volleybal en basketbal zal er tijdens het weekend van 16 september ook toptennis in Oostende te zien zijn!'.
‘Oostende is met de Ostend Tennis Club en TC Oswherlu twee tennisclubs rijk dus we kunnen gerust zeggen dat de sport hier leeft. Het is dan ook goed dat een evenement als de Davis Cup hier neerstrijkt om het tennis in Oostende extra in de kijker te plaatsen. Kortom, een mooie aanloop naar Oostende Europese sportstad 2017.', voegt schepen voor sport Arne Deblauwe toe.

About the Davis Cup by BNP Paribas

Davis Cup by BNP Paribas is the World Cup of Tennis. It is the largest annual international team competition in sport, with 135 nations entered in 2016. The competition is 1116 years old having been founded in 1900. The title sponsor is BNP Paribas, the Official Bank of Davis Cup. International sponsors are Rolex (Official Timekeeper), Adecco (Official HR Sponsor) and Betway Hotels (Sports betting). beIN SPORTS is the Official Global Media Rights Partner. Follow all the action on www.daviscup.com, www.copadavis.com, www.twitter.com/daviscup, www.facebook.com/DavisCupTennis, www.Weibo.com/daviscupofficial and www.daviscup.tv.

16-18 september: België-Brazilië

Ons Belgian Davis Cup team neemt het van 16 tot 18 september 2016 in de Wereldgroep Play-Offs op tegen Brazilië. Meer info volgt later. Niet te missen! #tousensemble

Davis Cup team speelt in september opnieuw

Het Belgian Davis Cup team zal in september strijden in de Play-Offs van de Wereldgroep. Ze verloren in maart de eerste ronde tegen Kroatië.
De loting zal doorgaan in juli. Nog even afwachten dus tegen wie en waar ze zullen spelen … #spannend

Murray begeleidt Britten naar Davis Cup-overwinning (november 2015)

Zondag was D-Day in de finale van de Davis Cup. Als Andy Murray (ATP-2) David Goffin (ATP-16) klopte, was het over en uit voor België. Bij winst voor Goffin, mochten Ruben Bemelmans (ATP-108) en Kyle Edmund (ATP-100) aantreden in een beslissende vijfde wedstrijd.

Flanders Expo was helemaal volgelopen voor de laatste finaledag en het publiek liet zich meteen opmerken in een uitgelaten sfeer. Nadat Murray de debatten opende en 1-0 voorkwam, kreeg de Brit meteen de kans om te breaken door de opslag van Goffin. Verzilveren lukte echter niet, want Goffin werkte knap weg met een verschroeiende backhand langs de lijn.

Twee games later versierde Goffin op zijn beurt een breakpunt, maar ook de Belg kon niet voor een ruimere voorsprong zorgen. Murray, die bij 2-3 in zijn voordeel, opnieuw een kans kreeg om door de opslag van Goffin te gaan, twijfelde dit keer niet en haalde verschroeiend uit: 2-4. Goffin kwam de break niet meer te boven en zag de eerste set uit zijn handen glippen met 6-3.

Drie breakpunten, één break

Set twee verliep bijzonder gelijkopgaand met een haast onwrikbare Murray vanaf de baseline. In het begin van de set versierden beide partijen nog een breakpunt, maar de break viel pas bij 5-5 in het voordeel van... Murray. Die profiteerde een spelletje later: 7-5.

In de derde set was het erop of eronder voor Goffin en de Belg was vastberaden om voor de eerste optie te gaan na een vroege break in het tweede spel: 2-0 voor België. Enkele ogenblikken later maakte de euforie echter plaats voor nuchterheid nadat Murray meteen terugbrak en dat ook in het belangrijke zevende game nog eens overdeed: 3-4 voor de Brit. De veer was gebroken bij Goffin en in een mum van tijd snelde Murray naar 6-3 en de overwinning voor Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië wint zo de finale van de Davis Cup 2015 met 1-3. Flanders Expo werd nog getrakteerd op een schitterende slotceremonie, maar liep even later toch vooral teleurgesteld, maar met opgeheven schouders leeg.